Alles over Duindorp
Juli 12, 2024, 19:33:44 *
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Nieuws: Moppetrommel is vernieuwd http://www.allesoverscheveningen.nl/moppen
 
  Startpagina   Help   Zoek Inloggen Registreren  
InleidingRegistrerenInloggenProfielPostenPersoonlijk berichtZoeken

SMF gaat helemaal over gemeenschappen en communicatie. Er zijn heel wat manieren om te communiceren, zoals posten op de forums, persoonlijke berichten, e-mail, ICQ, AIM, YIM. Deze communicatiemethodes zijn doorgaans enkel beschikbaar aan leden, maar de forum beheerders kunnen gasten toestaan om te posten in de rubrieken, waardoor ongeregistreerde gasten niet alles kunnen doen behalve de ledenlijst bekijken en persoonlijke berichten zenden aan leden.

 1. Persoonlijke berichten
  1. Beschrijving
  2. Je berichten lezen
 2. De PB interface
  1. Een bericht starten of beantwoorden

Persoonlijke berichten

Beschrijving

E-mail kan dan wel een goede manier zijn om direct met leden te communiceren, maar in een forum verband heeft het ook heel wat nadelen: je moet je e-mailapplicatie openen om een bericht te schrijven en te versturen, de ontvanger moet zijn of haar e-mail applicatie openen en zijn of haar e-mail controleren, je bericht zal verschijnen tussen alle andere e-mails en het kan verscheidene minuten of zelf een uur duren vooraleer een e-mail de ontvanger bereikt.

SMF biedt een sneller en privé-gerichter alternatief voor e-mail. Persoonlijke berichten op de forums worden onmiddellijk afgeleverd in het Postvak IN van de ontvanger. De mail wordt volledig verzonden en ontvangen binnen SMF, zodat noch jijzelf, noch de ontvanger een ander programma hoeft te openen of SMF verlaten. Persoonlijke berichten bieden ook aan zowel zender als ontvanger een grotere privacy omdat niemands e-mailadres wordt getoond. Persoonlijke berichten tonen enkel de gebruikersnaam en naam van beide partijen.

Wanneer een ontvanger niet online is blijven de persoonlijke berichten in de PB box van het lid totdat hij/zij de volgende keer inlogt en zijn/haar berichten leest en/of verwijdert. Het systeem van de persoonlijke berichten van SMF is een losstaand, privé-gericht e-mail systeem.

Je berichten lezen

Om je berichten te lezen moet je ingelogd zijn, en vervolgens de link 'Hoi [gebruikersnaam], je hebt X berichten, Y zijn nieuw.' volgen, of op 'Mijn berichten' in het hoofdmenu klikken.

De PB interface

De PB interface werkt op eenzelfde manier als de berichtenindex. Hieronder tonen we enkel de 'Postvak in'-interface, maar het postvak uit werkt op dezelfde manier:

+  Forumnaam
|- +  Persoonlijke berichten
| |- +  Postvak in
Berichten
Nieuw bericht

Postvak in
Postvak uit

  Datum  Onderwerp Van
Datum en tijd van het bericht Bericht onderwerp Ander lid
Pagina's: [1]
  • Sommige forums tonen de navigatieboom bovenaan, op een plaatsbesparende horizontale manier.
 • De hoofdverwijder knop verwijdert alle berichten in je postvak in (of postvak uit). Merk wel dat de checkbox en onderste verwijder knop eveneens toelaten geselecteerde berichten te verwijderen, waarbij de bovenste checkbox alles selecteert.
 • De Postvak in knop leidt naar je postvak in, en de Postvak uit knop naar je postvak uit.
 • De Nieuw bericht knop stelt je in staat een nieuw bericht te starten, wat heel veel lijkt op een nieuw topic starten.
 • Via de Herladen knop wordt op nieuwe berichten gecheckt door de pagina te vernieuwen.
 • De Datum, Van en Onderwerp links laten je toe om de kolommen volgens deze parameters te sorteren (waarbij Datum ook toelaat te kiezen tussen aflopende of oplopende volgorde, zoals aangegeven door de kleine pijl).
 • De hoofdtitel van het onderwerp linkt naar de start van het bericht, dat zich lager op dezelfde pagina bevindt.
 • De 'Pagina's' tekst linkt naar verdere berichtenpagina's.

Een bericht starten of beantwoorden

Er zijn verschillende manieren om een nieuw persoonlijk bericht te starten, maar telkens is vereist dat je ingelogd bent:

 • Je kan via de link 'Hallo [gebruikersnaam], je hebt X berichten, Y zijn nieuw' naar je inbox gaan, waar je vervolgens op de Nieuw bericht knop klikt.
 • Je kan op de naam van een ander lid klikken, en vervolgens op Stuur dit lid een persoonlijk bericht in zijn/haar profielsamenvatting klikken.
 • Je kan meteen een nieuw bericht starten door het PM on/offline icoon in de gebruikersinfo aan te klikken dat je terugvindt in elke post van een lid.
 • Je kan meteen een nieuw bericht starten door het PM on/offline icoon in het Dit lid is veld aan te klikken in zijn/haar profiel samenvatting. (Dit icoon of deze link wordt vaak gedupliceerd in de gebruikersinfo zoals hierboven beschreven.)
 • Een bericht beantwoorden wat heel veel lijkt op een topic beantwoorden.
InleidingRegistrerenInloggenProfielPostenPersoonlijk berichtZoeken
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!