Alles over Duindorp
Juni 14, 2024, 03:31:27 *
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Nieuws: Moppetrommel is vernieuwd http://www.allesoverscheveningen.nl/moppen
 
   Startpagina   Help Zoek Inloggen Registreren  
Pagina's: [1]   Omlaag
  Print  
Auteur Topic: MUZIEKVERENIGING M.E.T.R.O.  (gelezen 34196 keer)
plu4
Forum beheerder
Directeur
*****
Berichten: 273E-mail
« Gepost op: April 16, 2009, 22:14:24 »


Wie gaat er nu niet graag 'Met de muziek mee!'

Muziekvereniging M.E.T.R.O. SCheveningen
http://www.metroscheveningen.nl/


Muziekvereniging verzorgt gratis muzieklessen

METRO op bezoek bij De Meerpaal en de Tweemaster

Scheveningen - Na de succesvolle Music Kids Actie in 2008 waarbij 28 kinderen de introductie lessen met veel plezier hebben gevolgd en met een diploma hebben afgesloten, gaat Muziekvereniging METRO Scheveningen weer van start met een nieuw Music Kids project!

Muziekvereniging METRO is een bloeiende vereniging die dit jaar zijn 55 jarig bestaan viert. Met de opleiding van jonge muzikanten hebben ze een jarenlange ervaring die in 1990 heeft geleid tot de oprichting van de Jeugddrumfanfare METRO. Sindsdien hebben talloze jonge muzikanten bij de muziekvereniging een instrument leren bespelen, een muzikale opleiding gevolgd en van muziek hun hobby gemaakt.
Sinds vorig jaar is er voor de jeugdopleiding een nieuw traject uitgezet waarbij nog meer de nadruk wordt gelegd op het individuele niveau en tempo van de leerlingen. Er wordt op de maandagavond lesgegeven door beroeps musici die er op toezien dat de techniek vanaf het begin op de juiste wijze wordt aangeleerd. Bij Muziekvereniging METRO worden lesmateriaal en instrumenten gratis in bruikleen gesteld.
Het Music Kids project wat in 2008 is opgestart is bedoeld voor jongens en meisjes vanaf ongeveer 8 jaar waarbij de vereniging de kinderen spelenderwijs kennis laten maken met muziek. Dit gebeurt onder andere door middel van spelletjes en oefeningen die betrekking hebben op muziek en zelf muziek maken. Bij de Music Kids mogen de kinderen verschillende instrumenten uitproberen en wordt het enthousiasme voor muziek gewekt met speciaal daarvoor ontwikkelde AMV (Algemene Muzikale Vorming) lessen. Deze lessen worden kosteloos aangeboden en worden afgesloten met een diploma.
Om kinderen alvast bekend te maken met deze wijze van muziek maken heeft METRO de afgelopen maand op de basisscholen De Meerpaal, De Tweemaster en De Vliermeent workshops gegeven en op maandagavond 20 april houdt METRO een Open Huis om de kinderen en hun ouders verder te informeren over de vereniging en aansluitend is er gelegenheid om zich op te geven voor de gratis muzieklessen.
Mocht uw kind ook interesse hebben om een instrument te leren bespelen dan bent u van harte welkom op maandagavond 20 april in het clubgebouw aan de Tesselsestraat 63. De avond start om 19.00 uur en rond 20.00 uur wordt afgesloten met een optreden van Jong METRO.
Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website: www.metroscheveningen.nl.

De scheveningsche Courant, 15 april 2009* Muzikale_kids_op_Duindorp.JPG (20.34 KB, 397x281 - bekeken 2837 keer.)

* METRO.jpg (34.39 KB, 560x372 - bekeken 2385 keer.)
« Laatste verandering: April 07, 2011, 10:37:13 door plu4 » Gelogd

Op dit Duindorpforum tonen wij u
het Duindorp van vroeger,  én van nu
want niets verdwijnt in de vergetelheidszee,
geen branding neemt onze herinnering mee!
Golfje
Aministrator
***
Berichten: 48


Zee,duin en strand aan de Duindorpse kant


« Reageer #1 Gepost op: Mei 15, 2009, 20:45:30 »

Ere-diploma’s voor Muziekvereniging METRO

Scheveningen - Terwijl alle aandacht gericht is op de voorbereidingen voor de deelname aan Schevenings Zilver op 16 mei en aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade op 18 juli was er vorige week voor de leden van Muziekvereniging METRO onverwachts reden voor een klein feestje.

Naar aanleiding van de resultaten op zowel Mars- en Showwedstrijden in het afgelopen jaar, krijgt Show- en Drumfanfare METRO voor die onderdelen de Ere diploma’s 2008 uitgereikt.
De KNFM (Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen) reikt deze diploma’s uit aan de in hun divisie hoogst geëindigde korpsen over het afgelopen jaar tijdens de bondsconcoursen. Voor METRO waren dat de resultaten behaald op zowel de marswedstrijden (1e divisie 90.22 punten met onderscheiding en wimpel) en de Showwedstrijden (middenklasse 81,20 punten) behaald op het concours in Enschede.
Deze goede resultaten waren voor METRO aanleiding om zich in te schrijven voor deelname aan het Wereld Muziek Concours 2009. Het WMC is het belangrijkste internationale muziekfestival voor de blaasmuziek dat één keer in de vier jaar wordt gehouden en dat naast tienduizenden deelnemers ook honderdduizenden bezoekers trekt.
Vele internationale en nationale muziekgezelschappen schrijven zich hiervoor in maar lang niet alle korpsen worden uiteindelijk uitgenodigd voor deelname. Maar in februari ontving METRO het verlossende woord, ze zijn erbij op 18 juli 2009 in het Roda JC stadion!
Het wordt voor METRO, die dit jaar ook zijn 55-jarig bestaan viert, de vijfde keer dat er naar Kerkrade wordt afgereisd. In 2001 en in 2005 werden er op de marswedstrijden eerste prijzen gehaald en METRO hoopt dit jaar die goede resultaten minstens te evenaren. Maar niet alleen de goede resultaten tellen; daar het volle stadion met je korps binnen te marcheren, toegejuicht door publiek en supporters, dat zijn onvergetelijke kippenvel-momenten.

Schevenings Zilver
Voor het zover is moet er in de komende maanden hard gewerkt worden. De repetitie agenda staat vol gepland met muziek en exercitie repetities die zoveel mogelijk op buitenlocaties worden gehouden. De leden en de instructeurs willen er alles aan doen om op 18 juli zo goed mogelijk voor de dag te komen.
Drukke maanden dus voor Muziekvereniging METRO want ook veel tijd wordt op dit moment besteed aan het instuderen van de muziek voor Schevenings Zilver, het jubileum Vlaggetjesconcert waarbij METRO de muzikale begeleiding verzorgt.
METRO staat daarbij onder leiding van algemeen instructeur Bram van Velde die ook veel van de arrangementen voor zijn rekening heeft genomen en het belooft een geweldig feest te worden dat u zeker niet mag missen.


Goud in Enschede.                                        Foto: PR


* METRO_gaat_voor_GOUD.JPG (14.02 KB, 260x260 - bekeken 2738 keer.)
« Laatste verandering: April 07, 2011, 10:51:36 door plu4 » Gelogd


Geen strand zo charmant
dan ons eigen Zuiderstrand
Muzikant
jongste bediende
*
Berichten: 6


E-mail
« Reageer #2 Gepost op: Augustus 04, 2009, 13:55:18 »

M.E.T.R.O. 11e op het WMC.

Muziekvereniging METRO Scheveningen heeft de 11e plaats bereikt tijdens het World Music Contest (WMC) 2009 te Kerkrade. Het WMC vindt eens in de 4 jaar plaats en is te vergelijken met de Olympische Spelen, maar dan voor muziekgezelschappen. Het hele gebeuren duurt 4 aaneengesloten weekenden. Op de doordeweekse dagen zijn het de harmonieën en fanfares die hun podiumwedstrijden hebben en in de weekenden is het de beurt aan Drum- en/of showfanfares, tamboerkorpsen en brassbands om hun kunsten te vertonen.
Er zijn 4 disciplines: Mars, Marsparade, show Showbandstyle en show Corpsstyle (Brassband). METRO nam alleen deel met Mars.
De bedoeling is om een vast parcour af te leggen waarin 2 Engelse counters en 1 Amerikaanse counter gemaakt moeten worden. De overige 5 bochten mogen naar eigen inzicht gemaakt worden terwijl er 2 marsen gespeeld dienen te worden en dat alles zo strak en muzikaal mogelijk.

Na maanden van voorbereiden, met o.a. het instuderen van de speciale Metrobocht, reisden wij met 53 muzikanten, het instructieteam, begeleiders en een bus vol supporters af naar Kerkrade. Na de warming up, nogmaals het parcours lopen en omkleden op een nabij gelegen veld, gingen wij richting Roda JC stadion. Om 14.18 uur was het zover, de vele uren repetitie moesten er nu uitkomen.
Vooraf hadden wij, naar aanleiding van het concours Enschede (zie het bericht hierboven), geroepen dat wij voor de 90 punten gingen, maar met in het achterhoofd dat bijv. 86 ook mooi zou zijn, gezien het feit dat het hoogste aantal punten ooit gehaald door Metro op het WMC 84 was.
Na het optreden had iedereen er een goed gevoel over, maar het blijft toch afwachten hoe een jury het waardeert. Nadat uiteindelijk alle deelnemende korpsen van die dag  (17) waren opgesteld, kwam de uitslag: Show- en Drumfanfare METRO Scheveningen, Den Haag, uitkomend World Divisie Mars: ....... 90 PUNTEN. Petten vlogen omhoog, tranen vloeiden, omhelsingen alom, kortom het resultaat van maanden hard werken was beloond.
Na het laatste weekend 1+2 augustus j.l. wisten wij dat op de 11e plaats waren geëindigd, ik denk het hoogste hoogtepunt in het 55 jarig bestaan van METRO.
DVS Katwijk is uiteindelijk met 94.17 punten 1e geworden. Voor alle uitslagen, zie: www.korpsmuziek.nl.

Voor foto's en info over Metro: www.metroscheveningen.nl.

Maarten Vrolijk (bekkenist)


* Metro20generale20WMC2020092088.jpg (91.79 KB, 640x499 - bekeken 3035 keer.)
« Laatste verandering: April 07, 2011, 10:51:51 door plu4 » Gelogd
Muzikant
jongste bediende
*
Berichten: 6


E-mail
« Reageer #3 Gepost op: Augustus 06, 2009, 19:53:25 »

Bent u, door bovenstaand artikel, nieuwsgierig geworden, op de volgende link kunt u ons optreden bekijken. Overigens staat er veel meer van Metro op You Tube .

http://www.youtube.com/watch?v=cwJ5NH065yU.

Maarten Vrolijk
« Laatste verandering: April 07, 2011, 10:52:07 door plu4 » Gelogd
Muzikant
jongste bediende
*
Berichten: 6


E-mail
« Reageer #4 Gepost op: November 09, 2009, 16:20:26 »

Concert Metro 28 november 2009

       
 
       
Op zaterdag 28 november geeft Muziekvereniging M.E.T.R.O. een concert waaraan wordt meegewerkt door alle afdelingen van METRO. Dit concert wordt door M.E.T.R.O. gegeven om het 55 jarige jubileum te vieren voor donateurs, sponsoren, club van 100, adverteerders en voor iedereen die M.E.T.R.O. een warm hart toedraagt.

Achtereenvolgens neemt de Jeugddrumfanfare met daarbij ook de hele prille Music Kids, de Stageband en tot slot de Show en Drumfanfare plaats op het podium. De drie afdelingen brengen samen een gevarieerd programma en natuurlijk staan we ook nog even stil bij het schitterende resultaat van de Show en Drumfanfare behaald tijdens het WMC in Kerkrade.

Het concert vindt plaats in de Prinses Julianakerk , Vlielandsestraat 2 in Scheveningen.
Kerk open om 19.00 uur, aanvang concert 19.30 uur

Dit concert is voor iedereen gratis bij te wonen. De gratis toegangskaarten kunt u aanvragen op de volgende telefoonnummers:

06 14734007  en  06 49996938


                           
 


© www.metroscheveningen.nl Redactie  l  Zondag 8 november 2009
 

 

« Laatste verandering: April 07, 2011, 10:52:18 door plu4 » Gelogd
Muzikant
jongste bediende
*
Berichten: 6


E-mail
« Reageer #5 Gepost op: Maart 31, 2010, 15:40:26 »

Voor het laatste nieuws over Muziekvereniging METRO Scheveningen, klik op onderstaande link.

http://www.korpsmuziek.nl/index.php?id=6523_0_35_0_C
« Laatste verandering: April 07, 2011, 10:52:30 door plu4 » Gelogd
rob
Gast
« Reageer #6 Gepost op: Maart 31, 2010, 17:34:25 »

Bedankt Muzikant. Interessant. Ik wist er nergens van dat er zo iets bestaande maar deze site merk ik als een van mij favorites. Groeten van rob
« Laatste verandering: April 07, 2011, 10:31:43 door plu4 » Gelogd
Golfje
Aministrator
***
Berichten: 48


Zee,duin en strand aan de Duindorpse kant


« Reageer #7 Gepost op: Maart 31, 2010, 21:16:06 »

Hoi, Rob, ook Duindorp is trots op z'n populaire muziekband(s)!

METRO  bestaat al heeeeeeeeel lang! Ikzelf heb er ook ooit nog muziek gespeeld begin '60. (dwarsfluit)

Hier een concert optreden  in de Prinses Julianakerk, Duindorp.
http://www.youtube.com/watch?v=uNhgZs3NhsU&feature=related


* Meisje20met20dwarsfluit201.gif (23.71 KB, 261x300 - bekeken 2082 keer.)
« Laatste verandering: April 07, 2011, 10:52:59 door plu4 » Gelogd


Geen strand zo charmant
dan ons eigen Zuiderstrand
lfcvanderbrugge
Gast
« Reageer #8 Gepost op: November 08, 2010, 10:29:37 »

He Hallo Allemaal .

Vond even een Filmpje van -- Metro--.

http://www.corpstube.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=57&Itemid=86

Als de openings-bladzij verschijnt scroll even door naar onderen!!,dan LINKS  zie je staan WMC 2009 Mars,click daar eens op !

En start dan de Film eens --witte Pijl-- .

Groeten Leo.
« Laatste verandering: April 07, 2011, 10:53:09 door plu4 » Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
  Print  
 
Ga naar:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!